Avgitte høringssvar

• Endringer i rentebegrensningsregelen

Finansdepartementet foreslår endringer som i stor grad utfyller og klargjør regelverket som trådte i kraft med virkning fra 2019. Selv om det ikke er en del av høringen tar Revisorforeningen opp behovet for avklaringer av revisors oppgaver og plikter i forbindelse med rentebegresningsregelen, og at det er behov for nærmere regulering i forskrift.

11.09.2019

• Strengere rapporteringskrav på bærekraft

I vårt innspill til Etikkinformasjonsutvalget påpeker Revisorforeningen at det er nødvendig med robuste rapporteringskrav for å sikre godt bærekraftsarbeid i norske foretak.

29.08.2019

• Forslag om å fjerne 350-kroners grensen

Revisorforeningen støtter forslaget om å fjerne 350 kroners grensen, da vi mener utenlandske og norske tilbydere av varer bør ha like konkurransevilkår. Momsfritaket for vareforsendelser av lav verdi er konkurransevridende. Vi er derfor enig i at fritaket bør fjernes.

16.08.2019

• Bedre kontroll i Skattefunn-ordningen

Revisorforeningen mener at prosjektregnskap for underleverandører av FoU og signering av timelister kan bedre kontrollen i Skattefunn-ordningen. Kravene må imidlertid avgrenses på en god måte.

04.07.2019

• Revisjon og kontroll i ny kommunelov

Revisorforeningen mener det bør stilles samme kompetansekrav til den som reviderer kommuner som til de som reviderer etter revisorloven.

05.05.2019

• Klimarisiko og norsk økonomi

Revisorforeningen mener at bærekraftige virksomheter, finansielle markeder og økonomier er helt avgjørende for å nå FNs bærekraftsmål innen 2030. Derfor er det en viktig og naturlig del av revisors samfunnsoppdrag å bidra med vår kompetanse for å nå disse målene.

26.03.2019