Avgitte høringssvar

• Oljefondet bør skilles ut fra Norges Bank

Revisorforeningen mener at Statens pensjonsfond utland (Oljefondet) bør skilles ut fra Norges Bank. Vi støtter Gjedrem-utvalgets forslag om at Oljefondet skal forvaltes av et nytt selskap som reguleres i en egen lov.

• God foretaksstyring i Norges Bank

Revisorforeningen mener at Norges Bank bør styres i samsvar med anerkjente prinsipper for god foretaksstyring. Gjedrem-utvalgets forslag til ny sentralbanklov innebærer klare forbedringer, men har etter vårt syn også noen svakheter i så måte.

• Ny personvernlovgivning

Vi har inngitt høringssvar til departementets høring om ny personopplysningslov.

• Rentebegrensningsreglene foreslås endret

For konsernselskaper har Finansdepartementet forslått å utvide rentebegrensningsregelen til også å gjelde eksterne renter. Revisorforeningen mener at forslaget er mangelfullt utredet og at det derfor ikke bør vedtas slik det foreligger.

02.08.2017

• Høring - delingsøkonomi

Revisorforeningen har inngitt høringssvar til Finansdepartementets høring - NOU 2017: 4

15.05.2017

• Ny Hvitvaskingslov

Revisorforeningen er opptatt av at de tiltakene myndighetene setter i verk for å hindre hvitvasking og finansiering av terrorisme ivaretar formålet på en effektiv måte. De registrerte og statsautoriserte revisorer er viktige medspillere i kampen mot slik kriminalitet. Pliktene bør også kunne ivaretas på foretaksnivået i et revisjonsselskap.

04.04.2017

• Forslag til endringer i reglene for naturalytelser

Revisorforeningen sier i høringssvar til Skattedirektoratets forslag om endringer i regelverket for visse naturalytelser at flere av forslagene innebærer nye rutiner som vil ha betydelige kostnader for næringslivet.

21.03.2017