Endringer i bokføringsforskriften mv.

Revisorforeningen støtter flere av forslagene til endinger i bokføringsforskriften, men er samtidig forundret over hvor få og uvesentlige endringer Finansdepartementet foreslår på det området som har vist seg å ha et betydelig potensiale for forenklinger.

Høringen skjer på grunnlag av en rapport fra Norsk RegnskapsStiftelse (NRS) fra 2014. Rapporten inneholdt en rekke forslag til forenklinger for de bokføringspliktige som ble beregnet til å kunne utgjøre besparelser på 8 + 3 milliarder kroner for norsk næringsliv og forvaltning.

De forslag som fremmes i denne høringen er av de som besparelsesmessig betyr minst av de utredede forslagene.

Revisorforeningen er heller ikke enig i forlaget om å presisere i hvilke tilfeller salgsdokumentasjon kan utstedes ved ikke avgiftspliktige leveranser.

Vi har videre bedt om at Skatteetaten finner en løsning som gjør det enkelt for de bokføringspliktige å få tilgang til beløpet det skal beregnes innførselsmerverdiavgift av, når de nå overtar oppgaver fra Toll- og avgiftsetaten.