Vurderer å legge Altinn under Difi

Regjeringen vurderer Altinns fremtidige plassering. Et av alternativene er flytting ut fra Brønnøysundregistrene til Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Publisert:
Brreg vurderes lagt inn under Difi.JPG
Faksimile fra nettutgaven til Brønnøysund Avis 3. desember 2018.

I Brønnøysundregistrene er uroen stor. Til Brønnøysund Avis sier Brønnøysundregistrenes direktør at han er dypt bekymret.

- Dette er en stor risiko for et viktig arbeid som Brønnøysundregisterene og Altinn gjør, sier direktør Lars Peder Brekk i Brønnøysundregistrene.

Det er i dag 51 ulike etater som bruker Altinn og det leveres tjenester til åtte departementer. Altinn-organisasjonen omfatter rundt 100 registermedarbeidere i Brønnøysund, Oslo og Narvik.

Ingen beslutning er tatt

Brekk understreker overfor Brønnøysund Avis at ingen beslutning er tatt, og at han har en god dialog med Næringsdepartementet, statsråden og med Difi.

Han er likevel klar på at det er en det ikke er noen god ide å flytte ansvaret for Altinn fra Næringsdepartementet til DIFI og Kommunaldepartmentet.

- Å flytte Altinn til Difi og Kommunaldepartmentet, som har fokus på innbyggere, utgjør en betydelig risiko for forenklingsarbeidet for næringslivet, advarer Brekk.

Difi vil ikke kommentere saken.

- Vi kommenterer ikke saker som er til behandling i regjeringen, svarer Difi-direktør Steffen Sutorius gjennom sin kommunikasjonsavdeling.