En stor del av Skattefunn-støtten havner i lommene på konsulenter

Mer enn tredjedel av bedriftene som får FoU-støtte gjennom Skattefunn bruker eksterne konsulenter i søknadsprosessen. Prisen kan være opp til 30 prosent av støtten.

Publisert: DnR mener
Rik på å skrive søknader - Skattefunn DN 020118.JPG
Faksimile fra Dagens Næringsliv 2. januar 2018.

Ingen har i dag full oversikt over hvor stor del av støtten som havner hos søknadsskriverne, skriver Dagens Næringsliv i dag.

- Ut fra den informasjonen jeg har fått, tar enkelte firmaer som tilbyr hjelp med Skattefunn-søknadene opp til 30 prosent av støtten som deles ut, sier adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen til DN. Ikke alle tar så mye, men det er flere firmaer som tar 20 prosent, sier han.

Revisorforeningen er godt kjent med situasjonen, da revisorene gjennomgår og bekrefter revisjonsklientenes Skattefunn-kostnader til skattemyndighetene.

- Det er jo ikke ulovlig å ta seg betalt for slik hjelp, sier Hanstad. Likevel er det jo synd at mange av dem som søker om Skattefunn-støtte, bruker mye av pengene til konsulenter. Betydelige deler av Skattefunn-midlene går til søknadsskriverne. Da blir det mindre penger igjen til det som egentlig var hovedformålet med ordningen – til innovasjon, avslutter Hanstad.