Statsautorisert revisor ny generalsekretær i Idrettsforbundet

Norges Idrettsforbund sliter med tilliten både internt og eksternt etter i lang tid å ha blitt kritisert for høy sigarføring og manglende åpenhet. Nå har Karen Kvalevåg, som er statsautorisert revisor fra NHH, fått i oppdrag å gjenopprette tilliten.

Publisert: DnR mener
Per Hanstad.jpg
Som utdannet revisor har Kvalevåg de beste forutsetninger for å lykkes i den ryddejobben hun nå tar fatt på, sier adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen.

Karen Kvalevåg erstatter Inge Andersen, som tidligere måtte gå etter å ha sittet som generalsekretær i 13 år. «Karen Kvalvåg får nok å ta fatt i. At hun er utdannet revisor, er heller ikke et uvesentlig poeng» skriver Dagsavisen Østfold på lederplass under tittelen «Tillit og vafler».

- Tillit, eller rettere sagt tap av tillit, er Norsk Idrettsforbunds hovedutfordring, sier adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen. Karen Kvalevågs hovedoppgave blir nå å gjenreise tilliten blant hundretusener av trenere, utøvere og frivillige over hele landet, som daglig nedlegger en kjempeinnsats for å holde hjulene i gang i idretts-Norge. Også blant folk flest og hos myndighetene er tilliten tynnslitt, sier Hanstad.

- Som utdannet revisor har Kvalevåg det beste forutsetninger for å lykkes i den ryddejobben hun nå tar fatt på. Økonomiforståelse, etterrettelig rapportering og at lover og regelverk skal etterleves, er sammen med høy faglig og personlig integritet, noe som ligger i DNA’et til en revisor, sier Hanstad.

Vi ønsker Karen Kvalevåg lykke til i den viktige jobben hun har tatt på seg.