Urimelig å kreve timelister på papir

Regelverket forholder seg ikke til at vi befinner oss i 2018 og teknologien vi i dag har, sa adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen i Dagsnytt 18 mandag.

Publisert:
Per i Dagsnytt18 250618.JPG
Adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen og daglig leder Andreas Kamøy i frisørkjenden Cutters i Dagsnytt 18 på mandag.

På fredag troppet Oslo kemnerkontor og politiet opp hos frisørkjeden Cutters for å kontrollere timelistene. Der fant de timelistene, men ingen printer. De var ikke interessert i å få listene elektronisk, men insisterte på å få de på papir.

- I tilfellet hos Cutters i Oslo på fredag, kunne kontrollørene fra kemneren og politiet valgt å forholde seg til timelistene på skjerm og gjort kontroller av de som var på jobb etter det, sa Hanstad. At de aksepterte å få timelistene digitalt ved tilsvarende kontroll i Trondheim, viser jo at det går an å vise sunn fornuft.

- Skattedirektoratet har tatt til fornuften når det gjelder krav om papirkvitteringer. De har gått tilbake på kravet om at alle butikker skal skrive ut kvitteringer ved hvert salg enten kunden ville ha den eller ikke. Men det satt langt inne, sa Hanstad.

Daglig leder i frisørkjeden Cutters, Andreas Kamøy, som også deltok i programmet, sa at kjeden ikke har noen planer om å anskaffe seg printer.

- Det er ikke behov for printer i 2018. All informasjon finnes elektronisk, sa Kamøy.

Cutters har ikke sendt over timelister enda, og har heller ikke hørt fra kemneren.

Se også opptaket fra Dagsnytt 18 25. juni kl. 18:51.