Revisor og bærekraft

Revisorene må gjøre bærekraft til del av sitt oppdrag for å bidra i omstillingen. Bærekraft sikrer langsiktig lønnsomhet og verdiskaping for norske bedrifter. Revisorforeningen jobber for å sikre en relevant revisjonsbransje i fremtidens Norge.

SDG logo

Bærekraft for revisor - kunnskapsportalen

I denne portalen finner du informasjon om og verktøy innenfor noen av de mest aktuelle bærekraftstemaene. Dette vil hjelpe deg å inkludere bærekraft i ditt arbeid som revisor.

Gå til kunnskapsportalen

Revisorforeningen og bærekraft

Revisorforeningen støtter langsiktig verdiskaping og lønnsomhet for norske bedrifter. Bærekraftig utvikling er en forutsetning for å sikre norsk økonomi. Vi skal jobbe for en relevant revisjonsbransje i fremtidens Norge.

Siste faglige oppdateringer

• Endringer i verdipapirforskriften

Finanstilsynet har fastsatt utfyllende regler i verdipapirforskriften om bærekraft og pliktene til verdipapirforetak. Endringene utvider disse foretakenes ansvar om å opplyse og definere relaterte bærekraftsfaktorer i de finansielle instrumentene og produktene de tilbyr. Endringene bygger på felleseuropeisk regelverk og trer i kraft i dag.

05.01.2023

• Offentliggjøringsforordningen og taksonomiforordningen trer i kraft

Lov nr. 161 av lov 22. desember 2021 om offentliggjøring av bærekraftsinformasjon i finanssektoren og et rammeverk for bærekraftige investeringer - eller taksonomiforordningen og offentliggjøringsforordningen ble i dag behandlet i statsråd. Loven trer i kraft 1. januar 2023.

20.12.2022

• CSRD publisert i EUs Official Journal

Bærekraftsrapporteringsdirektivet, eller Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er nå publisert i EUs Official Journal. Dermed er direktivet formelt vedtatt i EU.

20.12.2022

• Nye miljøbestemmelser i regelverket for offentlige anskaffelser

Regjeringen foreslår tre alternative forslag til hvordan miljøbestemmelsen i regelverket for offentlige anskaffelser kan endres. Formålet med de foreslåtte endringene er å bidra til at offentlige oppdragsgivere, gjennom sin anskaffelsespraksis, bidrar til den grønne omstillingen i samfunnet. For å oppnå dette må klima- og miljøhensyn utgjøre en integrert del av anskaffelsespraksisen til offentlige oppdragsgivere.

09.12.2022

• Europeiske standarder for bærekraftsrapportering klare

EU-kommisjonen har i dag fått overlevert et omfattende forslag til standarder som dekker hele spekteret av bærekraftsspørsmål. Standardene vil fungere som forskrifter til det nylig vedtatte CSRD-direktivet, og vil bli obligatorisk for en rekke norske bedrifter fra 2024.

15.11.2022

• Finanstilsynets utstederseminar 2022

Opptak og presentasjoner fra seminaret 10. november 2022 er tilgjengelig. Temaene er bl.a. oppfølging av foretakenes finansielle rapportering, revisjonsutvalg, foretakenes klimarapportering, Folketrygdfondets forventninger til selskapenes bærekraftsrapportering og praktiske erfaringer med markedsmisbruksforordningen (MAR).

10.11.2022

• ESMAs prioriterte områder for 2022-årsrapportene

«The European Common Enforcement Priorities for 2022 annual reports» har blitt publisert av European Securities and Markets Authority (ESMA). Dette årets fokusområder er konsekvenser av Russlands invasjon av Ukraina, endrede økonomiske utsikter (det makroøkonomiske bildet) og klimarelaterte noteopplysninger.

02.11.2022

• Lov om bærekraftig finans vil tre i kraft i 2023

Finansdepartementet forventer at lov om bærekraftig finans som gjennomfører taksonomiforordningen i norsk rett først vil kunne tre i kraft i 2023, og ikke i 2022, som tidligere antatt.

27.10.2022

• Skal bli verdensledende i bærekraft

Regjeringen har lagt frem eierskapsmeldingen. Og ambisjonene er høye: - Det statlige eierskapet skal være verdensledende på bærekraft.

23.10.2022